Joacă este activitatea preferată a fiecărui copil, indiferent de vârstă. Energici, curioși și întotdeauna pregătiți să încerce noi jocuri în aer liber sau în interiorul locuinței, copiii caută mai mereu să se distreze și să profite de timpul liber. Dacă nu mai știți ce activități să mai încercați împreună, îți propunem mai jos o listă cu jocurile copilăriei. Idei de jocuri pentru afară sau în casă.
Citeşte întreaga ştire: Jocurile copilăriei – idei de jocuri distractive pentru afară sau în casă
Generatia copilariei noastre era foarte simpla. Fara tableta. Fara laptop. Fara telefoane. Fara computer. Fara playstation si alte jocuri video. Nu aveam retele de socializare online.
“Reteaua” noastra de socializare era “AFARA”.
Jucariile noastre nu erau atat de sofisticate. Nu aveam nevoie de baterii. Le imparteam parca mai usor. Mingea, coarda, creta, elastic, batista etc.
Sotron, Ratele si vanatorii, Tara, tara, vrem ostasi!, De-a v-ati ascunselea, Leapsa, Coarda, Elasticul, Baba oarba, Lapte gros, Batistuta s.a.
DE-A V-ATI ASCUNSELEA
Jocul devenea din ce în ce mai palpitant atunci când se lăsa seara și umbrele deveneau complice ale ascunzișului.
Prin alegere unul din copii se punea intr-un loc pe care il alegeau toti ,numaratoarea era de la 1 pana la cat vroiau ei 20,30,40 si se termina cu “cine nu e gata il iau cu lopata!”
SOTRONUL
Șotronul este unul dintre cele mai importante jocuri din copilăriei noastre. Este modul cum țopăiam tot timpul, de dimineață până seară. Toti încercam să desenăm șotronul cât mai perfect și niciodată nu ne ieșea prea bine, dar în definitiv, nici nu mai conta.
TARA, TARA VREM OSTASI
Era un joc pe care îl jucam cu plăcere în fiecare vară, când se strângea toată gașca de copii nebunatici. Toti ne țineam strâns, strâns de mânuțe și cum se rupea lanțul uman atunci când unul dintre noi se avânta cu mult curaj. Ca mai apoi… să o luăm de la capăt!
FLORI ,FETE SI BAIETI ,MELODII SAU CANTARETI
Copiii stateau așezați într-un șir. Doi copii mergeau în fată și alegeau un număr de la 1 la 10, apoi se întorcceau la grup și îi puneau să ghicească. Cine nimerea numărul ales, putea să își aleagă un domeniu: flori, nume de fețe, de băieti, mașini, cantăreti, filme, melodii, ciocolată, desene animate, etc. Cei doi pleacau iar și fiecare alegea ce vroia să fie. Se întorceau și copilul trebuia să aleagă între variantele propuse pe cea care îi place mai mult și îi va luă locul celui care a avut propunerea care nu i-a plăcut. Se repeta jocul de mai multe ori.