Istoria locului de joaca

Oamenii au început să se joace jocuri încă din antichitate conform dovezilor arheologice. Jocurile sunt parte integrală al tuturor culturilor, fiind și cele mai vechi forme de interacțiune socială dintre oameni. Jocurile sunt expresii formalizate ale oamenilor pentru a-și pune în joc imaginația, abilitățile fizice sau capacitatea intelectuală.

Apariția locurilor de joacă

Ideea locului de joacă își are originea în Germania și a fost inventată că o platformă pentru a învăța copiii modalități corecte de a se juca. Primul loc de joacă pentru copii a fost construit în 1859 într-un parc din Manchester, Anglia. Deși au apărut înainte de această perioadă, locurile de joacă au fost introduse în mod corespunzător în Statele Unite de către președintele Roosevelt în 1907, din care a spus:

„Străzile orașului sunt locuri de joacă nesatisfăcătoare pentru copii din cauza pericolului. Nici grădinile mici din spatele casei și parcelele de iarbă ornamentale nu răspund nevoilor copiilor foarte mici. Copiii trebuie să aibă locuri special rezervate pentru ei; și, din moment ce jocul este o necesitate fundamentală, ar trebui să se asigure locuri de joacă pentru fiecare copil, la fel de mult ca și școli. Aceasta înseamnă că locurile de joacă trebuie distribuite în orașe astfel încât să fie la câțiva pași de fiecare copil.”

De atunci, locurile de joacă au văzut multe tendințe de design, iar designul acestora poate fi văzut acum ca o formă de arhitectură artistică. Un design bun este considerat: provocator, dar sigur, plăcut din punct de vedere estetic, rentabil și inovator. Materialele care au fost și continuă să fie utilizate, includ: lemn, plastic HDPE, oțel, aluminiu, cauciuc, gazon artificial și multe altele. Cele mai multe locuri de joacă moderne includ toate aceste materiale. Lemnul este în prezent foarte trendy datorită proprietăților sale naturale și decorative.

Un articol inspirat de pe Wikipedia si Atlassport.

Comments are closed

Alte povesti Pao Kids

Folosim module cookie esentiale functionare site, si Google Analytics pentru analiza trafic.
Rezerva